Banja Luka: U jezeru ispod tvrđave Kastel otkriveni "podzemaljci"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Milenko Jevtić Jevto (73), poznati arheolog amater, tvrdi da je nedavno u jezeru ispod tvrđave Kastel otkrio podzemaljce, a na dnu Vrbasa - bogobubu!

Milenko Jevtić Jevto / press

Kao što u svemiru postoje vanzemaljske civilizacije, tako postoje i podzemaljci, tvrdi Jevtić.

- Riboliki su malo niži od nas i imaju peraja i zmijski torzo, a locirao sam ih i pod planinom Rtanj u Srbiji, gdje im je baza - objašnjava Jevto.

Čudnovatog insekta „bogobubu" otkrio je dok je ronio u Vrbasu.

- To je mala bijelosiva larva, kao crvić, koja na kamenu ispisuje broj osam, simbol besmrtnosti, vječnosti i neuništivosti. Osmice utiskuje nekakvom posebnom kiselinom u kamen, a on je takođe simbol vječnosti - objašnjava za Press Jevtić.

Drevni ilirski vrač i šaman Breuč, čiju je kamenu glavu pronašao u Vrbasu, upozorava Banjalučane na Bermudski trougao Paprikovac-Stražbenica-Tutnjevac.

- Na tom području su temelji crkve iz 9. vijeka, grobnice i srpska svetilišta koje je svojevremeno osvještao Breuč i tražio da se ne diraju. Međutim, ljudi tu i dalje narušavaju prirodu i betoniraju, kao i druge civilizacije koje su živjele na tom svetom, paganskom i okultnom mjestu - upozorava ovaj arheolog amater.

On naglašava da se Sunčev sistem „unervozio" od posljednjeg prolaska Halejeve i Hejl-Bopove komete.

- Došlo je do pomeranja polova i jezgra Zemlje, o čemu sam već napravio proglas Zemljanima 29. januara 1979, na moje Časne verige, ali na to niko nije obraćao pažnju. Godina 1980. bila je prestupna, nastalo je ubrzanje vremena pa sam kao vrač Breuč počeo da djelujem na ovom prostoru do tačke u vasioni udaljene 147.432.184.192 svjetlosne godine i upozorio vozače i „svemironaute" na oprez i strpljenje. Najkritičnije će biti dogodine - kaže ovaj samouki naučnik.

Jevto, koji je poznat po svom zimskom kupanju i istraživačkom kopanju po Kastelu, kaže da Banjaluku od zlih sila štite duple kamene piramide.

- Našao sam jednu pod Kastelom u temelju već otkrivenog Jupiterovog hrama. Jupiter je čuvar Sunčevog sistema i planeta, a sve piramide na Zemlji su „balanseri", o čemu govore drevni učenjaci i američki Indijanci u svojim kalendarima - navodi Pressov maštoviti sagovornik.

On je nedavno izvajao domaću boginju Banjalukadidu, sveštenicu, zaštitnicu Banjaluke i majku sina Banjalukana.

- Oni i sada vladaju između zaliva Sidra u Libiji, preko mora do ušća Neretve i doline Rame, pa Vrbasom i između Bilogore i Papuka do Moravskih vrata. I dalje između Sudeta i Karpata, i Odre i Visle, gdje će se u budućnosti spojiti Baltičko i Jadransko more. Takođe, treba pomenuti da je na mjestu banjalučke kotline Kaldere bilo brdo veće od Šibova i Šehitluka. Sada je srce tog prostora Kastel, koji ubrzano tone od 1961, a naročito od potresa, pa se slegao skoro pola metra. Ni Ponir više ne ponire, već se uzdiže kao moji Jevtića brdo i Motajica - objašnjava Jevtić svoje neobične teorije.

Pressov sagovornik svojim glavnim otkrićem ipak smatra to što Zemlja nije nastala prirodno i slučajno, već je vještačka i planska tvorevina.

- Ona je djelo nekoga iz vasione i mi nismo njeni gospodari i vlasnici. Takođe, treba vjerovati u zagrobni život, jer je čovjek po imenu svome vječan, beskrajan i besmrtan. A ja ću i dalje propovjedati mir božji, pomirenje boga i čovjeka, Srba najprije, i svih ljudi, naroda i država - zaključuje Jevto, dodajući da uskoro očekuje objavljivanje svoje druge trilogije „Zmaj od zime".

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar