Facebook uklonio pola milijarde lažnih naloga tokom 2018. godine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Facebook je objavio da je preko 500 miliona lažnih naloga uklonjeno sa društvene mreže u dosadašnjem periodu ove godine. Kompanija je informaciju objavila tokom tromjesečnog izvještaja, gdje je ukazano na još nekoliko bitnih stavki.

Foto: 24sata.info

Tromjesečni izvještaj ukazuje i na to koliko od sadržaja koji je pregledan, se kosi sa internim smjernicama usmjerenim ka zajednici korisnika koje je Facebook implementirao prošlog mjeseca. Takođe biće prikazano koliko ovog sadržaja je uklonjeno nakon što je on prijavljen od strane korisnika.

Bez velikog iznenađenja, spam i lažni nalozi su u vrhu liste tokom prvog tromesečja. Facebook je uklonio oko 837 miliona spama i 583 miliona lažnih naloga sa društvene mreže, prenose NN.

Kompanija je takođe primjenila svoje smjernice na 21 milion primjera seksualne aktivnosti i nagosti, kao i na terorističku propagandu, primjere govora mržnje i postove sa nasilnim sadržajem. Facebookov automatizovani sistem je primjetio skoro 100% spama i terorističke propagande, dok je 99 procenata lažnih naloga takođe primjećeno od strane sistema.

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar