VIDEO / Slovenci zaradili milijarde: Talking Tom prodat Kinezima

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Jedna od najpopularnijih aplikacija za djecu prodata po nevjerovatnoj cijeni, a Slovence, koji su stvorili ovu aplikaciju, učinila je milijarderima! Bračni par Iza i Samo Login, prema nezvaničnim informacijama, prodali su svoj udio u kompaniji Outfit7 Kinezima, pa je aplikacija Talking Tom dobila i novog vlasnika.

Foto: Screenshot

Najpoznatiji proizvod kompanije Outfit7 je svjetski uspješna aplikacija za djecu Talking Tom.

Loginovi su svoj udio prodali kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. koja je već ranije bila zainteresovana za preuzimanje. Prema informacijama slovenačkih medija, ostvarena je cijena od 100 eura po dionici, čime je vrijednost cijele kompanije oko milijardu eura.

Outfit7 je osnovan 2009. godine sa centralom u Londonu, a u vlasništvu ima još 14 manjih sestrinskih kompanija u Sloveniji, Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini, SAD-u i Kipru. "Talking Tom and Friends" je najpopularnija aplikacija Outfit7 kompanije, a prema nekim podacima instalirana je više od tri i po milijarde puta, što čini polovinu ukupne populacije čovječanstva. Animirani mačak Tom ponavlja ono što korisnik izgovori, a postoje i druge verzije ove igre u kojem korisnici sastavljaju slagalicu i vode likove kroz prepreke.(Faktor)
Pošaljite Facebook komentar