Položio zakletvu: Bora Čorba po drugi put postao četnički vojvoda

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Frontmen beogradske „Riblje čorbe“ Bora Đorđević jučer je, na Krstovdan, u Crkvi Svetog Ilije Proroka u selu Ba, položio zakletvu i po drugi put dobio titulu četničkog vojvode, javlja beogradski Alo!

Bora Đorđević / 24sata.info

Nakon što je od starijih vojvoda dobio plaketu i kokardu, okolni zafrkanti s kokardama zapitali su Boru Čorbu hoće li s kokardom i u Zagreb, na što je odgovorio kako će se "u Zagrebu jako obradovati mojom novom titulom".

- Moje obveze su iste kao i ranije, bavit ću se rock muzikom, održavat ću koncerte na kojima ću propagirati Srbiju i srpstvo. Ne moram uvjek nositi odoru četničkog vojvode, dakle neću nositi ni kapu ni kokardu, ali grb koji imam na ruci, njega nosim - rekao je novopečeni vojvoda.

U trenutku kada je Đorđević službeno proglašen za četničkog vojvodu, iz puške je ispucano tri metka, a na svečanom ručku su se svirale gusle i „Marš na Drinu“, kada su sve vojvode ustale na noge. Vojvoda Miša Draić pozdravio je Boru istaknuvši da mu je žao što se ovako nešto nije dogodilo dosta ranije.

Svi članovi ravnogorskog četničkog saveza, a bilo ih je stotinjak, čestitali su čuvenom muzičaru i poklonili mu odoru, opisuje detalje ovog čina novinar tabloida Alo!

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar