Anne Hathaway dobila zvijezdu na Bulevaru slavnih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Američka glumica Anne Hathaway dobila je svoju zvijezdu na čuvenom "Trotoaru slavnih" na losanđelskom bulevaru Hollywood.

Foto: Reuters

"Zaista sam veoma dirnuta", rekla je na jučerašnjem dogadaju Hathaway (36), dobitnica Oskara 2013. za sporednu žensku ulogu u filmu "Jadnici" (Les Miserables).

Ona se zahvalila "obožavaocima koji su prisutni i koji su joj posvetili malo svog vremena" kao i ljudima koji su "već decenijama u njenom životu".

Prilikom postavljanja zvijezde, uz Hathaway su bili roditelji, muž, kao i australijska glumica Rebel Wilson, koja sa Hathaway učestvuje u filmu "The Hustle".

Remake kultne komedije "Prljavi pokvareni prevaranti", koji će danas biti premijerno prikazan u američkim kinima, priča priču o dvije prevarantkinje koje se udružuju da bi se osvetile muškarcima koji varaju žene.

Hathawayina zvijezda se nalazi ispred ulaza u Kinesko pozorište, veoma posjećenu holivudsku lokaciju.

Takođe, kako je glumica sa zadovoljstvom navela, njena zvijezda je pored zvijezde Hattie McDaniel, prve crne oskarovke koja je nagradu dobila za ulogu robinje u filmu "Prohujalo sa vihorom" (Gone With The Wind) iz 1939. godine.

Rasna segregacija je u to vrijeme bila prisutna u Hollywoodu kao i u svim drugim segmentima američkog društva, pa je McDaniel na ceremoniji dodjele Oskara sjedila u dnu sale, odvojena od drugih zvijezda filma, Clarka Gablea i Vivien Leigh.

Producent David Selznick je morao lično da interveniše da bi glumicu pustili da uđe u hotel "Ambasador" koji crncima nije dozvoljavao ulazak sve do 1959, kada je Kalifornija zabranila rasnu segregaciju.


(BETA)
Pošaljite Facebook komentar