Kćerka Cindy Crawford je glavna zvijezda New York Fashion Week

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nekada jedan od najboljih svjetskih modela u svijetu, Cindy Crawford ima razloga biti ponosna na svoju nasljednjicu koja je na protekloj sedmici mode održanoj u New Yorku bila glavna zvijezda, a mnogi su bili složni u jednom, da je mlada manekenka na dobrom putu da ostvari karijeru kakvu je imala njena majka 90-tih godina.

Foto: 24sata.info

Iako joj je tek 17 godina, mlada Kaia Gerber odlučnim korakom gazila je po njujorškoj modnoj pisti, a brojni predstavnici modnih kuća i kritičari mode u mladoj manekenki vidjeli su “potpis” onoga što je prije više od 20 godina na modnoj sceni ostavila legendarna Cindy, piše Azra.

Jedan od glavnih kreatora na svjetskoj modnoj sceni, Stuart Vevers predstavio je svoju kolekciju za sezonu jesen-zima, a upravo je mlada Kaia bila njegov glavni izbor. Vevers nije krio svoje oduševljenje posljednjom revijom istakavši kako sau modeli koji su predstavili njegove nove kreacije i te kako dorasli svom zadatku.

Pozitivno mišljenja o prethodnoj njujorškoj reviji imali su i predstavnici modnog magazina “Vogue” koji su naglasili da je smjena generacija na modnoj pisti protekla gotovo neprimjetno, te da mladi modeli koji danas promovišu najveće svjetske modne brendove imaju hrabrosti i odlučnosti da na najbolji način predstave ne samo brend koji promovišu već i sebe, kao buduće predstavnike najvećih svjetskih modela.

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar