FOTO: Princeza Eugenie, unuka kraljice Elizabeth, vjenčala se u dvorcu Windsor

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Princeza Eugenie, unuka britanske kraljice Elizabethe II, vjenčala se za svog dugogodišnjeg mladića Jacka Brooksbanka u petak u istoj kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsor u kojoj su se princ Harry i Meghan, vojvotkinja od Sussexa, vjenčali u maju.

Foto: DailyMail

Kraljica, kojoj su 92 godine, prisustvovala je ceremoniji s 97-godišnjim suprugom, princom Philipom, vojvodom od Edinburgha.
 
Slavni operski tenor Andrea Bocelli pjevao je "Ave Maria" nakon razmjene bračnih zavjeta  Eugenie (28) i Brooksbanka (32).
 
Publika koja je prisustvovala vjenčanju bila je, međutim, mnogo manja nego u maju, dok je samo jedna britanska TV stanica ITV prenosila događaj uživo.
 
Nekoliko slavnih ličnosti prisustvovalo je ceremoniji u kapeli St. Georgea, među kojima su bili modeli Kate Moss i Naomi Campbell, i pjevači James Blunt i Robbie Williams.
 
Williamsova kćerka Theodora i prince George i princeza Charlotte - djeca princa Williama i Kate, vojvotkinje od Cambridgea -  bile su među djeverušama i pratiocima mladenaca na vjenčanju.
 
Eugenie je peta u liniji naslijeđivanja trona, iza svog ujaka, princa Charlesa, njegovih sinova princa Williama i princa Harryja, i njene sestre Beatrice, prenosi dpa.
 
 

 

(fena)
Pošaljite Facebook komentar