FOTO / Nova igračka Zlatana: Ibrahimović kupio jahtu za sedam miliona eura!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Napadač LA Galaxy i jedan od najboljih igrača u historiji Švedske uživa punom parom u svom boravku u SAD-u.

Foto: Agencije

Svojim obožavateljima i pratiteljima na Instagramu tako se pohvalio novom, 30 metara dugačkom, jahtom koju radi poznata italijanska firma Ferretti. Uz fotografiju je napisao: "Uskoro gotova...", prenosi Goal.com.

Riva 100 Corsaro ime je ove luksuzne jahte, koji se model počeo proizvoditi 2016. godine, te je prvi takav plovio krajem te iste godine. Početna cijena modela je nešto manja od sedam miliona eura.

Jahta ima velike prozore na obje strane što omogućuje prirodno svijetlo i spektakularne poglede iz kabine. Što se tiče zabavnih sadržaja, na brodu se nalazi veliki klub u nivou mora, garaža od 4,45 metara u kojoj se nalazi jet ski, dnevni boravak na palubi te koktel bar.

U Rivu Corsaro 100 stane i do desetero ljudi , a jahta nudi i dvije konfiguracije motora. Dvostruki M93 2435 mhp omogućava maksimalnu brzinu od 27,5 čvorova, dok M94 2638 mhp može omogućiti i brzinu do 29 čvorova.

Prije 9 mjeseci Ferretti firma je objavila na Instagramu da ih je Ibrahimović posjetio u La Speziji gdje se proizvode Riva modeli čime su nagovijestili Zlatanovu kupovinu.

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar