Lepa Brena na sudu zbog duga od 40.000 eura

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Lepa Brena dobila je spor na sudu koji je pokrenut zbog neizmirenih dugova prema pjevačici nakon koncerta održanog u Hrvatskoj 2009. godine. Gospođa Tanja Bičić-Ganić iz Pule joj mora isplatiti novac.

Lepa Brena / 24sata.info

Problem je nastao prije devet godina, kada je Lepa Brena zakazala i održala koncert u Zagrebu. Prvi dogovor je bio da je cijena nastupa 100.000 eura. Breni je isplaćeno oko 70.000, a ostatak nikada nije došao do nje. Gospođa Ganić, koja je vlasnica firme koja je organizirala koncert, sada joj mora isplatiti blizu 40.000, računajući i kamate na kašnjenje, prenosi "Glas Istre".
Vlasnica firme tvrdi da do isplate ostatka nije došlo, jer je pala prodaja karata nakon što je procurila fotografija na kojoj je Brena u srpskoj uniformi. Pjevačica je istakla da je riječ o izmišljotinama i da je njena odjeća bila "ona za safari".

Brena je profesionalno ispunila sve obaveze koje su bile pred njom i napravila sjajan koncert. Iako je nakon neisplaćivanja poslala opomenu, ostatak sredstava nikad nije uplaćen.

Ovaj koncert je bio njen prvi nastup u Hrvatskoj nakon nemilih ratnih godina koje su potresle staru Jugoslaviju.(Avaz)
Pošaljite Facebook komentar