FOTO: Zbog izjave da "Srbiju treba bombardirati jednom godišnje" Sergej Trifunović na meti medija

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sergeju Trifunoviću veoma teško su pale vijesti o bolesti Nebojše Glogovca, a posebno činjenica da je njegovom kolegi, kako kaže, ugroženo dostojanstvo. Zbog toga je nastao i ovaj status koji je izazvao burne reakcije u Srbiji, ali i šire.

Sergej Trifunović / 24sata.info

- U zemlji u kojoj se ubija dostojanstvo, nečija bolest je samo kolateralna šteta novinskog naslova. Treba nas bombardovati jednom godišnje - napisao je na svom Twiteru.

Nakon što je "Srpski Telegraf" objavio tekst u kojem je osuo paljbu po njemu upravo zbog ove izjave, a onda direktor spomenutog medija na svom Facebook profilu i javno objavio njegov broj telefona, poznati glumac opet se našao u žiži javnosti.

Poznat po svojim političkim stavovima i po tome što bez dlake na jeziku govori o problemima, ali i po velikoj humanosti, Sergej je na svom Instagram profilu pokušao prikazati i svoju stranu priče.

- Saša Milovanović, direktor srbskog telegrafa, okačio moj broj telefona na svoj FB profil, i pozvao svoje sljedbenike da zovu srbskog izdajnika. I ništa. Dvije poruke i dva poziva, od kojih jedna starija gospođa da mi kaže da me voli kao svog unuka i da ne posustajem u borbi s bagrom. Sale, morat ćeš sutra da uposliš sve botove iz centrale. Oliveru Ivanoviću ste malo duže crtali metu na čelu - kazao je, između ostalog, Trifunović u tekstu koji je objavio.

Nije trebalo dugo da mnogi ukucaju glumčev broj i pošalju mu poruku, većinom podrške, kako je i prikazao na društvenim mrežama.

Podsjećanja radi, ovo nije prvi put da Trifunović svojim političkim stavovima "nervira" srbijanske medije, a posljednji takav slučaj desio se zbog glumčeve izjave u kojoj je poručio predsjedniku Vučiću i cijeloj vlasti "da će pi*ati po njihovim grobovima".

(Avaz)
Pošaljite Facebook komentar