FOTO: Demi-Leigh Nel-Peters iz Južnoafričke Republike izabrana za Miss Univerzuma

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Miss Južnoafričke Republike Demi-Leigh Nel-Peters osvojila je titulu Miss Univerzuma u Las Vegasu. U konkurenciji je bila još 91 djevojka.

Foto: 24sata.info

Drugo mjesto osvojila je predstavnica Kolumbije Laura González, a treće predstavnica Jamajke Davina Bennett.Pobjednica Demi-Leigh Nel-Peters ima 22 godine i nedavno je diplomirala poslovni menadžment na Univerzitetu North-West.

"Na nekim mjestima žene su, za obavljanje istog posla, plaćene 25 posto manje nego muškarci. To nije uredu i mislim da bi trebale imati istu plaću za jednak rad u svim krajevima svijeta", odgovorila je novoizabrana Miss univerzuma na pitanje koji je najveći izazov žena na radnom mjestu.Predstavnice Kolumbije i Jamajke impresionirale su suce odgovorom na pitanje kako razgovarati s djecom o terorizmu i seksualnom uznemiravanju.

"Seksualno uznemiravanje je oblik zlostavljanja i ne treba ga tolerisati ni na radnom mjestu ni u društvu", rekla je Davina Bennett.

U top 13 našle su se predstavnice Tajlanda, Šri Lanke, Gane, Španije, Irske, Hrvatske, Velike Britanije, SAD-a, Brazila, Kanade, Filipina, Venecuele i Kine.


(Klix.ba)
Pošaljite Facebook komentar