FOTO: Četverogodišnji britanski princ George prvi put sjeo u školsku klupu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Britanski princ George danas je prvi put sjeo u školsku klupu, a u školu ga je doveo otac princ William, dok mu je majka Kate zbog jutarnjih mučnina u trudnoći morala ostati u kući.

Foto: 24sata.info

Kraljevski dvor je saopćio da je četverogodišnjeg princa Georgea ispred škole Thomas’s Battersea dočekala direktorica Helen Haslem koja ga je uzela za ruku i zajedno sa princem Williamom uvela u školu.Na objavljenim fotografijama snimljenim ispred škole se vidi kako princ George u tamnoplavoj uniformi ulazi u školu u kojoj godišnja školarina za predškolski uzrast košta 18.000 funti (20.000 eura).

George je treći u redu nasljeđivanja britanske krune iza svog oca Williama i djeda Charlesa.

Njegova mlađa sestra Charlotte ima dvije godine, a majka Kate, vojvotkinja od Cambridgea čeka treće dijete i zbog jutarnjih mučnina nije mogla sina otpratiti do škole. Očekuje se da Kate bude tu ispred škole u popodnevnim satima i dočeka sina po završetku nastave.

Thomas’s Battersea je osnovna škola smještena u zgradi nekadašnje jezičke gimnazije na jugozapadu Londona. Smještena je u prestižnoj četvrti u kojoj žive mnoge bogate i ugledne britanske porodice, a princ George će biti među najmlađim u razredu u kojem će predškolsku nastavu pohađati 22 djece. On će imati vlastitu uniformu sa ispisanim imenom na njoj, kao i posebnu klupu.


(AA)
Pošaljite Facebook komentar