VIDEO / Lepa Brena: Oduvijek sam voljela Sarajevo

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Povodom dolaska megazvijezde Lepe Brene na najveću gala zabavu u regionu, "Azra Silver Night", a koja će se održati večeras u "Avaz Twist Toweru", ekipa Avaz.ba razgovarala je o njenoj posjeti gradu u kojem je uvijek rado viđen gost.

Foto: Avaz

Kako trenutno radi na dokumentarnom filmu, koji je vezan za deset godina njene karijere, između 80-tih i 90-tih godina, Brena se prisjetila svoje mladosti.

- Sjećam se kada su me jednom prilikom otac i majka ostavili kod moje tetke govoreći mi da će ići kod zubara, poveli su i mog starijeg brata Faruka. Mene ostavili, a oni otišli u Sarajevo. Oduvijek su voljeli ovaj grad, a ja sam im onda do kraja života zamjerala što i mene tad nisu poveli - prisjeća se Brena.

Odrasla je s ljepotom u srcu da u BiH postoje gradovi, koji, osim što su prelijepi, nose originalnost, posebnu kulturu i ljudsku srdačnost. Za građane glavnog grada BiH kaže da su oni zapravo srce Sarajeva.

- Ne mogu reći da me za jedan grad previše vezuju građevine, mnogo više me vezuju ljudi, duh i kultura tog grada, i uvijek mi je prelijepo, gdje god da odem. U Sarajevo sam dolazila i sa svojom djecom ovdje. Moja djeca su imala priliku da proputuju cijeli svijet, ali što su stariji to ih više zanimaju gradovi u koje mi volimo da dođemo. Zaista, Sarajevo spada među prvih deset na nekoj našoj listi top gradova u koje volimo da dođemo - izjavila je Brena za Avaz.ba

Rado se odaziva manifestacijama "Grupacije Avaz", a posebno joj se dopada predivan naziv ovogodišnje gala zabave "Azra Silver Night".

Izrazila je zadovoljstvo zbog poziva i svog dolaska baš ovim povodom, ali i što će biti među eminentnim ličnostima s teritorija Balkana, koji su svojim djelima pokazali šta su napravili u svom životu. Svi ti divni ljudi okupit će se večeras na jednom mjestu, u "Avaz Twist Toweru".

- Željela bih "Avazu" da uvijek bude toliko napredan, da budu toliko progresivni i da uvijek prate svjetske trendove, ostanu i budu uspješni u svemu što rade - poručila je Brena.

Pogledajte video:(Avaz)
Pošaljite Facebook komentar