Maja Milinković nastupila na 'Konjičkom kulturnom ljetu'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Koncert bosanskohercegovačke pjevačice Maje Milinković održan je u četvrtak navečer u Ljetnom kinu Narodnog univerziteta Konjic u sklopu manifestacije "Konjičko kulturno ljeto 2019".

Foto: Narodni univerzitet Konjic

Pjevačica Maja Milinković prije šest godina zamijenila je rodno Sarajevo Lisabonom, a pop i rock glazbu, koju je tada izvodila, fadom, dok su teme pjesama iz njezinog repertoara uglavnom ljubav, čežnja i duša, priopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

Sarajevska autorica i interpretatorica portugalske glazbe na svojim koncertima redovno kombinira sevdah s fadom donoseći najljepše kompozicije iz oba spomenuta žanra.

Konjičani i njihovi brojni gosti izrazili su oduševljenje pjesmama s novog albuma "Fadolinka", koji je 25. svibnja izašao u Portugalu, a početkom lipnja na području BiH. Na albumu se nalazi 12 kompozicija fada i sevdalinke, među kojima je pet originalnih fado kompozicija u Majinom autorstvu.

Uz emotivnu i filigranu vokalnu interpretaciju i zvuke portugalske gitare, album Fadolinka je multikulturalni projekt koji spaja dvije glazbene tradicije i gurmanski je album za ljubitelje istinskih univerzalnih vrijednosti koje nikada ne stare.

Naredni sadržaj "Konjičkog kulturnog ljeta 2019" zakazan je za ponedjeljak, 29. srpnja, u 20.45 sati kada je na repertoaru koncert benda "Mustra orchestra", koji svira originalnu, uglavnom instrumentalnu glazbu, komponiranu pod utjecajem tradicionalne glazbe naroda Balkana, stoji u priopćenju.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar