Svjetski mediji o Exitu: Četvorodnevna proslava uz sve muzičke pravce

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Najznačajniji britanski muzički magazin NME, posvetio je tekst Exitu i njegovoj bogatoj aktivističkoj istoriji, nazivajući ga "četvorodnevnom proslavom uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje", navode organizatori festivala.

Arhiv / 24sata.info

Oni navode da je NME istakao i mnogobrojne društvene kampanje festivala, poput "Youth Heroes" projekta, koji promoviše prave uzore za mlade kroz nagrađivanje istinskih mladih heroja.

Lokacija Petrovaradinske tvrđave opisana je kao "najviše idilično mjesto za posmatranje izlazaka sunca". Organizatori ističu i da je Rolling Stone naveo već u naslovu The Cure, Skeptu, Gretu Van Fleet i Paula Kalkbrennera, poručujući da, iako je početak festivala zakazan za 4. jul, ovogodišnje izdanje Exita je već uspjelo.

Britanski Miror svojim čitaocima predlaže EXIT i njegovu "legendarnu Arenu" kao nezaobilaznu stavku među "savršenim žurkama", dok nakon prošlogodišnjih pohvala za program od strane američkog Forbs magazina, i rusko izdanje ovog čuvenog magazina istaklo je festival na tvrđavi kao jedan od sedam najboljih u Evropi.

Eksperti svjetske elektronske scene, DJ Mag, posvetili su širi članak poznatom muzičkom događaju, nazivajući ga jednim od "krunskih dragulja" među festivalima i ističući "slobodu izražavanja, eksperimentisanje i aktivizam" kao okosnicu, a čitaocima je predstavljena i lista od 10 najlegendarnijih nastupa na mts Dance Areni a Exit se našao i među najboljim festivalima za 2019. godinu.

Exit je bio i na radaru popularnog GQ magazina, te je rusko izdanje uvrstilo festival među 20 najboljih ljetnjih festivala. Poznati Cosmopolitan svojim čitaocima predložio je festival u Novom Sadu kao destinaciju za godišnji odmor, navodeći da je festival učinio Srbiju "nezaobilaznom stavkom za sve ozbiljnije ljubitelje dobrog provoda širom svijeta".

Clash magazin riješio je da pomogne čitaocima tekstom o pet nezaobilaznih nastupa na ovogodišnjem festivalu, sa riječima da će ovogodišnji program vjerovatno da uspostavi reputaciju Exita kao "ultimativne evropske festivalske destinacije".

Organizatori navode da su u prodaji nove, brojem vrlo ograničene serije ulaznica, te komplet ulaznica trenutno iznosi 6.990 dinara, dok se jednodnevne ulaznice mogu kupiti po cijenama već od 2.790 dinara.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar