'Opća opasnost' na četvrtom SMART festu

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) svake godine dva dana u lipnju u Stolac donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture.

Foto: FENA

Četvrti SMART fest, koji traje od 14. do 15. lipnja ove godine, započet će streetart radionicom koju realizira mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega s Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj će sudjelovati učenici stolačkih osnovnih škola i srednje škole.
 
Cilj je radionice promoviranje ulične umjetnosti, koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije, koja će ukrašavanjem pročelja i zidova grad pretvoriti u galeriju na otvorenom, priopćeno je iz Udruge građana "Inicijativa" iz Stoca.  
 
Službeno otvaranje festivala započet će u Srednjoj školi u Stocu, gdje će se održati premijera kratkometražnog filma "Udica"!, koji će biti finalni proizvod filmskih radionica koje će s tamošnjim učenicima u razdoblju od ožujka do lipnja održati mladi stolački redatelj i član Udruge "Inicijativa" Zdravko Terkeš.
 
Nakon toga slijedi hit predstava Narodnog pozorišta iz Mostara "Ne igraj na Engleze", koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju.
 
Za kraj večeri posjetitelji će se moći opustiti uz koncert popularnog benda "Diktatori" iz Splita, koji su ostavili odličan dojam na publiku na SMART festu 2017., kao prateći bend Marijana Bana, a ove godine će prirediti samostalni koncert s najvećim hitovima regionalne glazbe. Prije toga nastupit će mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.
 
Drugi dan festivala započet će druženjem s djecom. Predstavu za najmlađe "Autostopom kroz glumu", izvest će glumci Malog teatra iz Mostara. U predstavi se na komičan, ali i ozbiljan način govori o glumi. Spominju se pjesme, monolozi i dijalozi iz velikih djela lektire, ali i komični zapleti i raspleti iz svakodnevnog glumačkog života.  
 
Festival završava velikim koncertom koji započinje nastupom mladog i perspektivnog benda "Nešto između" iz Mostara, koji će se publici predstaviti obradama popularnih rock hitova, ali i svojim autorskim pjesmama. Nakon toga će nastupiti jedan od najboljih hrvatskih rock bendova, miljenici glazbenih urednika i publike, te jedan od koncertno najatraktivnijih bendova u regiji - "Opća opasnost", čime će završiti četvrti po redu SMART fest, navodi se u priopćenju.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar