Mostar sevdah reunion 19. marta u Narodnom studiju BHRT-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Legendarna bosanskohercegovačka muzička grupa Mostar sevdah reunion održat će koncert 19. marta u studiju Muzičke produkcije BHRT-a sa početkom u 20 sati.

Arhiv / 24sata.info

Jedinstveni stil benda Mostar Sevdah Reunion sastoji se uglavnom od sevdalinki koje u modernim aranžmanima kombinuju s jazz, blues, soul i etno muzičkim elementima.
 
Idejni začetnik sastava je Dragi Šestić, producent i menadžer benda. Prvi album su snimili 1999. godine, a od tada ovaj mostarski bend svojim nastupima oduševljava publiku širom svijeta. Redovni su gosti najvećih world music i jazz festivala te koncertnih dvorana širom planete.
 
S posljednjim studijskim albumom “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn” u izdanju holandskog Snail Recordsa, bend je predstavio svjetskoj “World music” novog vokalnog solistu Milutina Sretenovića Sretu, koji je svoj TV debi imao u čuvenoj emisiji “Nikad nije kasno”. Najkraća ocjena tog albuma po mnogima glasi da su Mostar sevdah reunion sa Sretom snimili svoj najkomercijalniji album a da nisu izdali svoja ranija nadahnuća i ciljeve.
 
O njihovom velikom svjetskom uspjehu govori podatak da je album “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn” već tri mjeseca na evropskoj top listi za World music koju pravi EBU (Eurovisian Broadcasting Union).
 
Također, najnoviji videospot za pjesmu “Srdo moja” u izvođenju mlade Antonije Batinić, novog ženskog vokala u bendu, u januaru ove godine našao se na prvoj poziciji najčuvenije World music internet platforme Ethnocloud. 

Ulaz na koncert u zgradi BHRT-a je besplatan.

 

(224SATA.INFO)

Pošaljite Facebook komentar