Rundek: Da moju pjesmu Ay Carmela koriste neki fašisti, reagirao bih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Glazbenik Darko Rundek poručio je kako nema "ništa protiv" što se njegova pjesma "Ay Carmela" pjeva na prosvjedima "1 od 5 milijuna" koji se od 8. prosinca prošle godine održavaju u Beogradu protiv vlasti srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, ali kaže kako bi reagirao da je "kojim slučajem koriste neki fašisti".

Foto: 24sata.info

Rundekova obrada revolucionarne pjesme iz vremena građanskog rata u Španjolskoj "Ay Carmela" postala je neslužbenom himnom prosvjeda, koji su se u međuvremenu proširili na pedesetak gradova diljem Srbije.
 
Na pitanje o tome jesu li organizatori od njega tražili dozvolu za emitiranje i smeta li mu ako nisu, Rundek kaže da mu ne smeta, već naprotiv, prenosi Hina.
 
-Nemam ništa protiv toga što se pušta i pjeva u borbi za plemenite ciljeve. Da je kojim slučajem koriste neki fašisti, onda bih sigurno reagirao - rekao je Rundek.
 
Rundek u Beogradu i u Srbiji već desetljećima uživa veliku popularnost, a od 1. do 7.  ožujka u beogradskom Domu omladine bit će održana manifestacija “Dani Darka Rundeka u Beogradu”.
 
Riječ je o nizu od pet koncerata na kojima će Rundek predstaviti svoj raznolik i bogat glazbeni opus iz razdoblja s grupom Haustor te aktualne projekte.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar