AMUS: Bila nam je čast raditi pod vodstvom Dine Merlina

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sve službe Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS nastavljaju sa radom u skladu sa planiranim aktivnostima, a nakon neopozive ostavke predsjednika Skupštine Edina Dervišhalidovića (Dino Merlin) do narednog izbora v.d. predsjednik bit će Mladen Matović.

arhiv / 24sata.info

Predsjednik Upravnog odbora AMUS-a Davor Sučić (Sejo Sexon) na konferenciji za medije je podsjetio da je na sjednici Skupštine AMUS-a 9. maja predsjednik Skupštine Dervišhalidović podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, ali da su neki mediji taj događaj iskoristili u negativne svrhe.
 
Istaknuto je da Upravni odbor razumije odluku Dervišhalidovića, te da je bila čast, zadovoljstvo i privilegija raditi pod vodstvom čovjeka koji je u postavljanju AMUS-a na zdrave i stabilne osnove nesebično uložio svoje vrijeme i energiju, stoga mu je Asocijacija zahvalila na uspješnoj saradnji.
 
U protekloj godini, kako je naglašeno, po svim objektivnim kriterijima, AMUS je ojačao položaj u Bosni i Hercegovini i svijetu, te su ostvareni najveći iznosi tantijema u historiji kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u Bosni i Hercegovini, i to u dvije polugodišnje isplate.
 
Sučić je kazao da je AMUS postigao respektabilne rezultate koje su autori ostvarili, a sredstva od prihoda u iznosu od pet miliona KM bit će raspodijeljena u prvoj sedmici jula ove godine.
 
Inače, AMUS je punopravna članica Svjetske konfederacije autorskih društava CISAC.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar