Armin Muzaferija održao emotivan koncert u Domu mladih

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Armin Muzaferija večeras je održao veoma emotivan koncert u prepunom sarajevskom Domu mladih.

Foto: 24sata.info

Naš pjevač nastup je započeo pjesmom „S tobom bez tebe“, a na repertoaru su se našli i njegovi hitovi „Gdje mi ljubav spava“ i „Ne mogu da te ne volim“ s kojim je na početku karijere osvojio simpatije publike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.
 
Na sceni sa Muzaferijom bio je bend od 15 vrhunskih muzičara, među kojima su bili i njegovi stalni saradnici Džemšid Hodžić, Mejdi Sulejmani, Alen Lemešević, Armin Hodžić, kao i gudački kvartet iz Ankare. Specijalni gost bio je i njegov veliki prijatelj i kolega Eldin Huseinbegović.
 
Armin je izveo i nekoliko sevdalinki i ilahija, između ostalih premijerno je uživo izveo ilahiju „Tvom Resulu“ koju je nedavno snimio sa hafizom Azizom Alilijem. Posebne emocije među brojnom publikom u Domu mladih izazvala je interpretacija sevdalinke „Razbolje se sultan Sulejman“.
 
- Ovo je za mene posebna noć koju ću dugo pamtiti. Koncert u Domu mladih je definitivno kruna dosadašnje karijere. Hvala vjernoj publici koja je napunila Dom mladih, a posebno onima koji su prešli kilometre da bi večeras bili u Sarajevu. Tu mislim na publiku i prijatelje iz Hrvatske i Srbije.  Puno mi je srce jer gradimo mostove, a ne rušimo ih – kazao je Armin Muzaferija.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar