Slavko Kalezić predstavnik Crne Gore na Eurosongu 2017. godine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Crnu Goru će na Eurosongu 2017. godine predstavljati Slavko Kalezić sa kompozicijom "Space", autora Momčila Zekovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Foto: Agencije / 24sata.info

To je odlučila Stručna komisija Radio-televizije Crne Gore.

"Na konkursu koji je objavila naša kuća polovinom oktobra prijavilo se 20 autora sa 27 kompozicija. To je i bio jedan od razloga što je trebalo jako mnogo vremena da se donese konačna odluka", saopštio je rukovodilac Odjeljenja za promociju programa RTCG-a, Sabrija Vulić.

Slavko Kalezić je glumac Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP). Diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, a specijalizao je solo pjevanje i ples. Na istom fakultetu završio je magistarske studije.

"U njegovoj muzičkoj biografiji vrijedi istaći izuzetno uspješan nastup na regionalnom takmičenju "X Factor Adria". Objavio je singlove "Krivac" i "Feel the Love", a prije dvije godine i debi album "San o vječnosti" sa deset kompozicija. Oktobra 2015. objavljuje rimejk čuvenog hita Olivera Mandića "Ljuljaj me nježno", kao i rimejk pjesama na engleskom pod nazivom "Question", navodi se u saopštenju.

Septembra 2016. objavljuje još dva singla "Sudnji dan" i "Freedom", a tečno govori engleski, italijanski i španski jezik.

Eurosong 2017. održaće se u Ukrajini. 

 

 

(AA)

Pošaljite Facebook komentar