FOTO / Beč: Sevdah Takht Damira Imamovića oduševio publiku

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Na koncertu prikupljena sredstva za školske pakete za 700 djece u BiH

Damir Imamović / AA

Koncert Sevdah Takhta Damira Imamovića, koji je održan u glavnom gradu Austrije Beču, u okviru projekta Bečki sevdah u petak, oduševio je bečku publiku, prenosi Anadolu Agency (AA).
 
Ljubitelji sevdaha iz BiH i drugih zemalja regiona nastanjeni u Beču, ali i mnogobrojni Austrijanci i drugi gosti u auditorijumu, imali su priliku poslušati neke od najljepših sevdalinki u aranžmanu Damirovog novog projekta, koji je u posljednje dvije godine začarao publiku širom Evrope.
 
Sevdah Takhtu se na pozornici pridužio i mladi bh. saksofonista Timur Sirajić, a publika je nagrađivala muzičare ovacijama poslije svake pjesme. Posebnu radost izazvala je izvedba sevdalinki „Razbolje se lijepa Hajrija", „Kada moja mladost prođe" i „Dva se draga".
 
Organizator koncerta, Udruženje građana FUTUREBAG, sva ostvarena sredstva od prodaje ulaznica će koristiti za nabavku školskih torbi i pribora za socijalno ugroženu djecu u BiH. FUTUREBAG već tri godine djeluje na ovaj način i do sada je ukupno podjelio preko 7.000 školskih paketa prvačićima širom zemlje. Na koncertu su prikupljena sredstva za novih 700 mališana koji će biti usrećeni u 2014. godini.
 
Amira Medunjanin, zajedno sa Boškom Jovićem i Edvinom Hadžićem, također u organizaciji FUTUREBAG-a, održat će koncert 18. januara naredne godine u Beču i sredstva od ovog koncerta će biti isključivo korištena za pomoć socijalno ugroženoj djeci.

 

(aa)

Pošaljite Facebook komentar