Pet zlatnih pravila Melanije Trump za savršenu figuru

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Kao bivša manekenka i jedna od najintrigantnijih prvih dama koje su ikada zakoračile u Bijelu kuću, Melanijin život, uključujući i njenu dijetu, izazivaju interesovanje mnogih.

Arhiv / 24sata.info

Na osnovu pređašnjih intervjua, odnosno rijetkih prilika kada je pričala o sebi i svom načinu života, izdvojili smo njena osnovna pravila ishrane.
 
Zanimljivo je da prva dama Amerike uvijek za doručak bira isto jelo, prema čemu se može zaključiti kako je Melanija veoma disciplinovana.

Svaki dan započinje istom namirnicom
 
Uprkos činjenici da je sada zauzetija nego ikada, ova 47-godišnja dama uvijek odvaja vrijeme za doručak koji mora biti zdrav. Prije nekoliko godina, Melanija je otkrila za “GQ “magazin da obično započinje svoj dan ovsenom kašom koja je poznata po visokom sadržaju vlakana i smoothie napitkom napravljenim od nekoliko sastojaka punih vitamina.

Svaki dan pojede određen broj voćki
 
Pitate se kako lijepa Slovenka održava svoju liniju vitkom, a kožu sjajnom? Ona u svoju ishranu uvodi voće bogato antioksidansima. U jednom intervjuu je otkrila kako je njen dnevni cilj da pojede najmanje sedam voćki.

Ne zabranjuje sebi ništa
 
Zbog fantastičnog fizičkog izgleda, mnogi ljudi misle da je Melanija jedna od onih koji apsolutno ne unose šećer. Ipak, baš naprotiv.
 
“Nemam uobičajen slatkiš koji uvijek jedem. Ako mi se jede slatkiš, izabrala bih voće ili malo čokolade, zato što mislim da je i to potrebno mom tijelu”, izjavila je.
 
Prva dama je čak priznala da voli ponekad da pojede sladoled, sve dok je on “u balansu sa zdravom hranom”.

Ne podvrgava se lošim dijetama, zdrava ishrana je dio njenog načina života
 
Melaniji je veoma bitno da unosi dosta vode tokom dana, kako bi ostala hidrirana, a nikada ne konzumira masnu ili kaloričnu hranu. Nakon što je rodila svog sina Barona i oslobodila se kilograma dobijenim u trudnoći, priznala je da su joj zdrava ishrana i pilatesdva-tri puta sedmično, pomogli da se vrati u staru formu.
 
(elle.rs)
Pošaljite Facebook komentar