Na dodjeli Oscara zablistale kreacije i bh. dizajnerki Nermine Hodžić i Emine Hodžić-Adilović

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sjajni dizajnerski bh. dvojac, sestre dizajnerice, Nermina Hodžić i Emina Hodžić Adilović poznatije kao Kaftan studio te hrvatska dizajnerica Matija Vuika našli su se u društvu velikih dizajnerskih imena Valentino, Oscar de la Renta, Dior, Versace i mnogih drugih.

Foto: 24sata.info

Na 91. svečanoj ceremoniji dodjele američke filmske akademije Oskara osim po najboljim filmskim ostvarenjima koja su obilježila proteklu godinu poznata je i po najprestižnijem crvenom tepihu u svijetu na kojem se sinoć po prvi put u historiji Bosne i Hercegovine i Hrvatske i Oscara našao i dizajn nekog modnog brenda iz BiH i Hrvatske.

Nermina, Emina i Matija su se na ovaj način upisale u bh. i hrvatsku historiju, ali i historiju regionalne dizajn scene.
 
Poznati američki glumac Terry Crews se na svečanoj ceremoniji Oscara 2019 pojavio u pratnji svoje supruge Rebecce King Crews koja je za ovu priliku izabrala elegantnu bijelu statement haljinu Kaftan studija iz Sarajeva.
 
Dizajn Matije Vuice nosile su američke televizijske voditeljice Megan Henderson i Megan Telles, te su se haljinama pohvalile na početku ceremonije.
 
Ove tri dizajnerice su se tako našle u društvu velikih modnih brendova kao što su Valentino, Oscar de la Renta, Givenchy, Dior, Elie Saab, Versace, Giambattista Valli, Chanel, itd.

kaftan-2

(Klix)
Pošaljite Facebook komentar