Najbolja ulja za brži rast kose

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Odlučile ste se da pustite kosu, ali kosa vam sporo raste ili je pak rijetka, a da bi vam kosa narasla do određene dužine potrebne su vam godine, sada imate način kako da taj proces ubrzate. Iako vam kosa neće magično narasti preko noći, postoje proizvodi koji će ubrzati proces rasta kose.

Foto: 24sata.info

Ključ je u zdravoj i njegovanoj kosi koja neće pucati što znači da je nećete morati skraćivati svakih mjesec dana. Kombinacijom određenih ulja učinit će čuda za vašu kosu, a uz pravilnu i zdravu prehranu ubrzani rast kose je zagarantiran.
 
Ricinusovo ulje će zaštititi postojeći folikul dlake, čuvajući kosu od prebrzog opadanja. Ulje će također smanjiti utjecaj od sunčeve svijetlosti i zagađenja. Ricinusovo ulje za kosu će vratiti tjeme na optimalni pH nivo.
 
Koristite čičkovo ulje za rast kose i protiv opadanja kose, jer ono potpomaže prirodan rast, pa se često koristi kao bitan sastojak preparata protiv alopecije, piše Azra.
 
Ulje od ruzmarina podstiče podjelu ćelija i proširuje krvne sudove, a s druge strane stimuliše folikul dlake u proizvodnji novog rasta kose.

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar