Dva koraka do savršenih usana

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Baš kao koža i kosa, i naša usta zahtijevaju posebnu njegu tokom zime kada smo konstantno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama…

Arhiv / 24sata.info

Njegovane usne okosnica su svakog “beauty looka”, bilo da se radi o prirodnoj šminki za dnevne varijante ili o večernjim prilikama kada ruževi upečatljivih boja čine temelj “make-upa”. Međutim, da bi omiljeni karmin izgledao lijepo, usne najprije moraju biti zdrave. Zato se tokom čitave godine moramo starati o njihovoj njezi, a naročito tokom zime kada smo svakodnevno izloženi hladnom vjetru, niskim temperaturama i suvim vazduhom u zatvorenim prostorijama. Baš poput kože i kose, i naše usne traže dodatnu dozu hidratacije i zaštite tokom predstojećih hladnih dana.
 
Da biste imali usne poput zvijezda reklama za ruževe, u svoju rutinu morate uvesti redovno nanošenje pilinga kojim ćete ukloniti sve mrtve ćelije sa usana, a istovremeno ćete podstaći cirkulaciju u njima. Većina pilinga koje možete pronaći u drogerijama tradicionalno su rađeni na bazi šećera mada u poslednje vrijeme ima i onih na bazi kafe. Ukoliko više volite da budete sami svoj majstor, piling lako možete napraviti tako što ćete pomiješati šećer i maslinovo ili neko drugo prirodno negujuće ulje. Potrebno je da piling lagano utrljavate po minut na gornju i isto toliko na donju usnu, a potom da proizvod odstranite maramicom ili toplom vodom. Idealno je da ovaj postupak ponavljate svakodnevno prije nanošenja “make-upa”, a najmanje dva puta nedeljno.
 
Drugi korak u njezi usana jeste redovno nanošenje balzama koji omogućava intenzivnu hidrataciju zahvaljujući kojoj usne ostaju meke. Prvi hladni dani donose obično i prve znake sušenja ili čak i pucanja usana, stoga je sada najvažnije da vam omiljeni balzam uvijek bude pri ruci. Mažite ga prije svakog nanošenja ruža, ali i bar još desetak puta tokom dana.
 
Na kraju, poslednjih godina na tržištu ima mnogo karmina koji u sebi sadrže njegujuća ulja i vitamin E koji su najvažniji za njegu usana. Ovi proizvodi, osim što će obojiti vaše usne omiljenom bojom, nahraniće ih poput balzama te su idealni saveznik svih žena naročito tokom zime.

 

(24sata.info / NN)
Pošaljite Facebook komentar