VIDEO / Priča Irine Shayk: Iz siromašnog kvarta do zvjezdanog neba

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ruska ljepotica Irina Shayk danas važi za jednu od najuspješnijh i najplaćenijih manekenki, a nekada je živjela u siromaštvu.

Arhiv / 24sata.info

Poznata manekenka je odrasla u siromašnom ruskom gradiću Jemanzelinsku, gdje je stanovala u neuglednom malom stanu u siromašnom predgrađu.
 
Nakon što joj je otac preminuo od raka pluća, Irina je sa svojom sestrom morala da pomaže majci u uzgoju povrća kako bi preživjeli. Ona je otkrila da je u jednom trenutku osjetila da je vrijeme da napusti rodni kraj i okuša svoju sudbinu.
 
“Na kraju nisam bila sigurna čime ću se baviti, no znala sam da ću napustiti svoj rodni grad. Osjećala sam da je to moja sudbina”, tvrdi Shayk.
 
Sa 18 godina otputovala je u Moskvu kako bi učestvovala na izboru za mis gdje je i pobijedila.
 
Upravo tu su je 2004. godine primjetili fotografi, koji su odlučili da joj naprave buk i tako je krenula njena karijera modela.
 
Svoj specifičan izgled je naslijedila od oca Valerija, dok na majku ima svjetle oči. Još kao mala privlačila je pažnju svojom ljepotom i neobičnim izgledom, ali uvijek je bila skromna i posvećena učenica.
 
Na njen šarm niko nije imun. Do sada je krasila naslovnice svih prestižnih magazina i radile kampanje za mnoge poznate brendove. Takođe je imala priliku da se uproba u ulozi glumice u filmu “Herkules”.
 
Iako bi je mnogi muškarci poželjeli kraj sebe, njen bivši dečko fudbaler Cristiano Ronaldo ju je varao pa je manekenka stavila tačku na njihovu petogodišnju vezu kada ga je ostavila.
 
Irina je danas je u vezi sa glumcem Bradleyem Cooperom, a u aprilu 2017. je dobila prvo dijete, kćerku Leu de Senu.

(24sata.info / NN)
Pošaljite Facebook komentar