Nekoliko koraka do trepavica o kojima ste maštali

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Probali ste sve: svaku novu maskaru do koje ste uspjeli da dođete, rekordan broj "slojeva", a vaše trepavice su… pa, vaše trepavice, i dalje? Ali, za lijepe trepavice, koje će učiniti da djelujete mlađe i svježije nije dovoljna samo maskara, to zahtjeva i malo truda.

Arhiv / 24sata.info

Evo šta bi trebalo da radite:
 
Put do "savršenih trepavica" počinje - iznad lavaboa. Prije nego što nanesete maskaru, postarajte se da trepavice budu potpuno čiste i suve, bez ostataka maskare od sinoć, hidratantne kreme i sličnog. Dakle, pažljivo se umijte i peškirom lijepo osušite lice (tapkanjem, ne trljanjem, da ne biste dobili bore prije vremena).
 
Sljedeći korak je uvijanje trepavica. Prije nego što nanesete maskaru, uvijte trepavice i bez brige: uvijač za trepavice izgleda kao spravica za mučenje, ali koristi se vrlo jednostavno. Pažljivo ga stavite na trepavice, pri samom korijenu, i pritisnite. Ako želite trajniji rezultat, zagrijte uvijač fenom na dvije sekunde, sačekajte isto toliko da se ohladi i onda ga upotrijebite.
 
Prije nego što stavite maskaru, na trepavice nanesite mrvicu pudera u prahu, tako će trepavice biti lijepo razdvojene, a kad stavite maskaru, trepavice će djelovati duže i gušće.
 
Najčešće greške prilikom nanošenja maskare
 
Ne pretjerujte sa maskarom, dva sloja su sasvim dovoljna. Ako nastavite da stavljate treći i četvrti, završićete sa trepavicama punim grudivca, sljepljenim i neprirodnog izgleda. Djelovaćete staro i umorno, što sigurno ne želite. Dakle, jedan ili dva sloja maskare i - kraj.
 
Kad skidate šminku, budite pažljivi i nemojte trljati nježno područje oko očiju. Dobićete bore i upropastiti trepavice. Šminka sa očiju skida se tako što nanesete sredstvo koje koristite na komadić vate, pritisnete blago na oko, držite tridesetak sekundi da mlijeko za skidanje šminke odradi svoje, a zatim nježno obrišete.
 
Odolite iskušenju: vještačke trepavice nikad nisu dobra ideja. Prvo, uglavnom se vidi da su vještačke, pa ćete djelovati grubo, a drugo, vještačke trepavice lijepe se uz sam koren vaših trepavica što znači da ćete zarad jednog izlaska oštetiti svoje trepavice. Držite se onoga što vam je priroda dala.

 

(24sata.info / NN)
Pošaljite Facebook komentar