FOTO: Anđela Paleksić nova Miss Bosne i Hercegovine

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

U Tuzli je sinoć u Bosanskom kulturnom centru održan 23. po redu izbor ljepote Miss BiH za Miss Svijeta. Kruna je pripala prelijepoj Anđeli Paleksić.

Foto: 24sata.info

Prošlogodišnja pobjednica izbora Miss BiH, Aida Karamehmedović, svoju je krunu predala studentici iz Sarajeva. Ova će nas ljepotica predstavljati u Kini, gdje će se 8. decembra takmičiti za Miss svijeta.

Lentu prve pratilje osvojila je Elma Šljivić, druga pratilja je Jelena Škrbić, Miss fotogeničnosti je Isidora Govedarica, lente Miss Interneta i Miss Televoting BiH pripale su Edni Zekotić, Miss ABC Fashion TV model za 2018.godinu je Tamara Drašković. Čast da ponese i titulu Miss Visit Sarajevo, realizovanu pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, pripala je Emini Šabanović.

Djevojke su na finalnoj večeri nosile glamurozne haljine Paradi Couture dizajnerke  Ernade Mujić. Finalistice su  predstavile i najnovije modele modnih kuća Shooter i Timeout, Anastasija Fashion, dok je oficijelni sponzor obuće  Deichmann. 

Za estetsku pripremu 19 djevojaka bile su zadužene šminkerke iz škole šminkanja MASTER CLASS BIH BY CRISTAL BEAUTY AND MAKE UP BAR.

U Bosanskom kulturnom centru tokom izbora goste su zabavljali prekrasnim notama profesori iz Srednje muzičke škole "Čestimir Mirko Dušek" iz Tuzle, čijoj obnovi je posvećena ovogodišnja humanitarna akcija izbora Miss BiH pod nazivom “I mi hoćemo svoju školu”.

Veličanstveni program izbora Miss BiH za Miss Svijeta vodili su Ljiljana Krulj i Zlatan Jovanović.

(24sata.info)
Pošaljite Facebook komentar