Tretiranjem kože iznutra ona će se očistiti spolja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Svi možemo da vidimo tragove na licu od neprospavane noći, pogotovo od ludog izlaska uz alkohol. Jutro dočekamo blijedi, krvavih očiju, a jetra se još dugo oporavlja. Međutim, naše navike odnosno ono što unosimo u organizam mnogo više govore o nama nego što mi mislimo.

Arhiv / 24sata.info

Naprimjer, od jake ishrane su izraženije bore i crvenilo po koži, a ako ste čak i najmanje netolerantni na neku hranu ili alkohol to će se jasno pokazati na vašem licu.
 
Zbog toga su, priznati ljekari, podijelili su pacijente u četiri grupe po tipovima kože i to na: "mliječno lice", "šećerno lice" , "glutensko lice" i "lice vina".
 
"Mapiranje lica" nije nova teorija već drevna ajurvedska praksa koja povezuje tačku na licu sa dijelom organa ili tijela. Brada na primjer se u tom kontekstu povezuje sa reproduktivnim organima. Teorija je da će tretiranjem kože iznutra ona de se očistiti spolja.
 
Evo osnovnih karakteristika i savjeta po tipovima lica.
 
Glutensko lice
 
Ukoliko su vam crveni obrazi i imate pigmentaciju oko brade, savjetuje se da izbacite gluten iz upotrebe na tri nedjelje, pijete više vode i unosite vlakna. Koža lica će vam zasijati.
 
Mliječno lice
 
Karakterišu ga otečeni kapci, podočnjaci i male bijele tačke i udubljenja na bradi. Nemojte jesti mliječne proizvode tri nedjelje i vidjećete uticaj. Obavezno uzimajte dodatak kalcijuma.
 
Lice šećera
 
Izborano lice i siva boja kože. Previše šećera izaziva i akne na licu, ramenima i grudima. Prepolovite unos šećera i postepeno smanjujte. Ubrzo ćete vidjeti i pozitivne efekte na koži.
 
Lice vina
 
Linije ili crvenilo između očiju, podočnjaci, crveni obrazi i nos. Alkohol dehidrira kožu što pogoršava izgled finih linija i bora. Jetra se trudi da obrađuje alkohol, zbog čega ćete imati duboke linije ili crvenilo između obrva.
 
Nemojte konzumirati alkohol tri sedmice, a poslije toga možete uzeti čašu vina jednom nedjeljno i vidjećete razliku na koži.

 

(24SATA.INFO / NN)
Pošaljite Facebook komentar