Magazin Vogue proglasio kraj vladavine dekoltea

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ako je suditi prema pisanju magazina Vogue, poprsjima i dubokim dekolteima koji pokazuju previše je došao kraj.

Ilustracija / 24sata.info

Modna Biblija, kako mnogi nazivaju Vogue, ovog je mjeseca u svom izdanju napisao kako modeli sve više pokazuju svoja ramena, stomak i noge umjesto grudi.
 
U članku pod nazivom "Očajnički tražeći dekolte" stoji kako je upravo dekolteu koji je bio oružje seksipila, koji je zavodio i pokazivao žensku moć, budio požudu ili služio tek da bi bio viđen, došao kraj ili kako je došlo vrijeme da ode na zasluženi odmor.
 
"Odbijajući stereotipe koji vladaju i proglašenjem kraja ere u kojoj su žene služile tek kao poslastica za muške oči, žene su počele prihvatati svoju seksualnost u pozitivnom smislu i to bez prevelikog eksponiranja", stoji u Vogueu.
 
Stilistkinja Elizabeth Saltzman kaže kako se ovo dešava i zbog sve većeg broja jezivih komentara na društvenim mrežama.
 
U situacijama kada se na njenim (referirajući se na jednu prsatu glumicu) fotografijama na Instagramu vidi veći dekolte, ona dobije 100.000 komentara, a 90 posto njih je namijenjeno upravo njenim grudima. To nije zdravo", rekla je stilistkinja.
 
Modni dizajneri su prihvatili ovaj trend prikrivanja grudi, pa su i svoju prodajnu liniju prilagodili novim željama njihovih kupaca. Opala je potražnja za push-up grudnjacima, a sve su popularniji najobičniji pamučni grudnjaci.

(Klix)
Pošaljite Facebook komentar