Greške koje činite prilikom šminkanja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Želite li svom licu dodati nekoliko godina?

Ilustracija / 24sata.info

Naravno da ne želite, a ovim stvarima upravo to radite., navodi Index.
 
1. Primjena proizvoda za čišćenje lica "prema dolje"
 
Ova naizgled bezazlena navika potiče opuštanje kože, što sigurno želite izbjeći. Pa kad ih nanosite, počnite od brade prema čelu.
 
2. Natezanje kože dok se šminkate
 
Natezanje obrva dok stavljate sjenilo za oči ili potezanje kapaka u stranu, kada nanosite olovku ili tuš... Sve to uzrokuje nastajanje bora na čelu i oko očiju. No, ako stvarno to morate učiniti, nježno potežite područje oko očiju.
 
3. Isprobavanje svakog beauty trika koji vidite na Youtube-u i Instagramu
 
Ne vjerujte baš svemu što vidite na internetu. Neke od tih ideja nisu nimalo pametne ni sigurne pa ih kao takve niti ne treba baš sve isprobavati.
 
4. Vruće kupke
 
Vruća voda uklanja prirodna ulja te tako čini vašu kožu suhom, izazivajući i svrbež. Iako znamo da je mnogim ženama topla kupka nakon napornog radnog dana ono što ih vraća u život, svedite ih na minimum ili se odlučite za mlaku vodu.
 
5. Prečesto pranje lica i piling
 
Čišćenje lica više nego što je potrebno također može isušiti vašu kožu, jer ponovno, to skida prirodna ulja s nje. S druge strane, previše pilinga može još više oštetiti vašu kožu, i to za ozbiljno. A osim pretjerivanja s rutinom čišćenja, pripazite da svaki dan unosite i dovoljno vitamina E, koji će zadržati vašu kožu glatkom i podatnom.
 
6. Nedovoljno sna
 
Vaše tijelo i koža se obnavljaju dok spavate, a ako ne spavate dovoljno, nećete im dati priliku za odmor kakav zaslužuju. Prema tome, pobrinite se da svaku večer spavate 7-8 sati, za što ljepši i zdraviji izgled kože.

 

(Vijesti.ba)
Pošaljite Facebook komentar