Ljetna njega tijela u 10 koraka

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ljeto je zvanično počelo, ali da li ste u potpunosti spremni za najtoplije godišnje doba?

Ilustracija / 24sata.info

U nastavku donosimo 10 last minute trikova pomoću kojih ćete pripremiti svoje tijelo za dane provedene na visokim temperaturama.

Pustite kožu da diše

Ljeti se preporučuje upotreba preparata što laganije teksture, koji vam neće mastiti kožu i začepiti pore. Takođe, što češće koristite maske za lice koje će ukloniti sve vidljive nepravilnosti i očistiti ga.

Redovan piling

Ljeti nosimo sve manje i manje odjeće, te je poželjno da nam koža izgleda lijepo i njegovano. Pripremite je za ljetnu modu tako što ćete je barem jednom sedmično pilingovati smjesom koju i sami možete da napravite. Fokusirajte se na laktove, koljena i pete, jer vam je na tim dijelovima koža najsuvlja.

Ne štedite balzam za kosu

Sunce, pijesak, slana voda ili hlor iz bazena u velikoj mjeri mogu da oštete kosu, naročito ako je farbana. Stoga je veoma važno da je bogato nahranite balzamom barem jednom sedmično. Na taj način spriječićete njeno lomljenje i sušenje.

Prije make-upa nanesite prajmer

Iako ljeti svi izbjegavamo da nosimo šminku, ponekad određene prilike to ipak zahtjevaju. U takvim situacijama, prije nego što se našminkate na lice obavezno nanesite prajmer, a nakon make-upa lice poprskajte sprejom za setovanje šminke. Samo tako ćete mogućnost “prosijavanja” lica svjesti na minimum.

Nosite vodootpornu maskaru

Ukoliko morate da se šminkate, zbog posla ili drugih obaveza koje to zahtjevaju, trudite se da nosite što laganiji puder kremaste teksture. Takođe, birajte vodootpornu maskaru i ajlajner, kako vam se šminka ne bi razlivala ili razmazala.

Štitite se od sunca

Sigurni smo da već znate da je neophodno da nosite zaštitu od sunca kako biste prevenirali opekotine, ali i usporili znake starenja. Čak i ukoliko ne idete na plažu, već ste u svom gradu i znate da ćete neko vrijeme provesti napolju – obavezno nanesite kremu za zaštitu od sunca sa visokim zaštitnim faktorom.

Koristite proizvode sa samopotamnjivanje

Kako ne biste morali sate i sate da provodite na suncu, radi postizanja preplanulog izgleda, koristite neki od proizvoda za samopotamnjivanje kojih je na tržištu sve više. Prije njega piling je obavezan!

Nosite ajlajner u boji

Umjesto klasičnog crnog ajlajnera, koji nosite tokom cijele godine, odaberite ajlajner u nekoj jarkoj boji, koja će na pravi način istaći nijansu vaših očiju. Olovku možete i sami malo razmazati, za neobavezan look, a crna maskara će je dodatno naglasiti.

Birajte crveni karmin

Crveni karmin dobro stoji na svakoj djevojci i ženi, bez obzira na ten. Usne boje višnje naročito su u trendu ovog ljeta, pa birajte mat ili sjajne karmine koje ćete nositi kako preko dana, tako i u ljetnim večernjim prilikama.

Sanirajte urasle dlačice

Piling prije brijanja je obavezan, jer ćete zahvaljujući njemu “osloboditi” sve urasle dlačice i na kraju imati glatku i sjajnu kožu nogu.
 

 

(24sata.info / NN)
Pošaljite Facebook komentar