Igra prijestolja došla do svoga kraja s nekoliko iznenađenja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon osam sezona i 73 epizode, popularna HBO-ova serija Game of Thrones (Igra prijestolja) došla je do svog kraja rano u ponedjeljak, uz neizostavan šokantan kraj i izbor vrlo nevjerovatnog lika za kralja, prenose mediji.

Arhiv / 24sata.info

U svojoj zadnjoj epizodi koja je trajala jedan sat i dvadeset minuta, srednjovjekovna 'fantasy' serija na temelju romana George R.R. Martina, završila je svoju priču za mnoge likove i isprepletene zaplete.
 
Velika konkurencija za Željezno prijestolje, kojim predsjeda kralj i koje je sačinjeno od stotine mačeva, prvotno je završila smrću te nakon toga nevjerovatnim izborom nasljednika izmišljenog kraljevstva Westeros.
 
Time je zaključena priča serije koja je perjanica izdavačke kuće HBO, a zadnja sezona je predmet mnogih rasprava, gdje su i fanovi i kritičari neke zaplete smatrali problematičnim, pogotovo u pitanju razvoja jednog od likova u priči.
 
Posljednja sezona serije postavila je i nove rekorde za HBO, koji je objavio da je u prosjeku po epizodi seriju gledalo 43 miliona ljudi samo u Sjedinjenim Državama, što je porast od 10 miliona gledatelja u  odnosu na sezonu prije.

 

(Hina)

Pošaljite Facebook komentar