Hrvatski glumac Robert Budak preminuo u 27 godini

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Zagrebački glumac Robert Budak preminuo je u nedjelju u 27. godini.

Foto: 24sata.info

- Ova fotografija je iz 2014. kada smo skupa glumili na klasi na ADU. Za mjesec dana smo trebali skupa početi raditi novu predstavu u ZKM-u kojoj smo se oboje jako veselili. Danas nas je napustio dragi i beskrajno talentiran Robert Budak, iz interne zezancije zvan 'ujače'. Previše prerano. Ujače lijepo putuj - napisala je na društvenim mrežama njegova kolegica Arija Rizvić.Nastupao je u predstavama 'Sherlock Holmes', 'Alisa u zemlji čudesa', 'Romeo i Giulietta', 'Tit Andronik' i 'Zdrav i čisti dom' u ZKM-u. Dobio je i nagradu hrvatskog glumišta 2017. godine za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, za ulogu u predstavi Taksimetar Gorana Vojnovića u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba, prenosi 24sata.hr.

Glumio u filmovima 'Zagreb Cappuccino', 'Mala kavana' i 'S one strane' te serijama 'Stipe u gostima' i 'Horvatovi'. U subotu navečer glumio u predstavi Rene Medvešeka 'Huddersfield' u ZKM-u.

Od Budaka su se oprostile mnoge kolege, među kojima su Tihana Lazarević i Jelena Perčin, kao i pjevač Dino Jelušić.

- Upravo sam saznao da je jedan od mojih srednjoškolskih kolega i jedan od najtalentiranijih glumaca koje sam upoznao, preminuo danas ujutro. Robi, bio si stvarno jedinstven lik, i bilo mi je zadovoljstvo biti s tobom u 'Phantom Of The Opera' prije 9 godina - napisao je Dino.


(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar