Gerard Depardieu negira navode o silovanju

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Francuski glumac Gerard Depardieu negirao je optužbe o silovanju iznesene protiv njega, izjavio je njegov advokat Herve Temime.

Arhiv / 24sata.info

Francuski emiter programa FranceInfo javio je da je 22-godišnja francuska glumica podnijela prijavu policiji protiv Depardieua.
 
Pravosudni izvor potvrdio je za dpa da policija provodi preliminarnu istragu optužbi o silovanju i seksualnom zlostavljanju, što su standardne mjere nakon podnošenja prijave.
 
- Depardieu je "zapanjen podnošenjem prijave i kategorički negira svako seksualno zlostavljanje, svako silovanje, svako krivično djelo" - izjavio je Temime za emitera programa BFMTV.
 
Šezdesetdevetogodišni glumac stekao je slavu u 1970-im i ranim 1980-im godinama s ulogama poput one u filmu Francoisa Truffauta "Le dernier metro" (1980).
 
On je dobio nagradu Cezar za glavnu ulogu u tom filmu i ponovo za ulogu u filmu "Cyrano de Bergerac" Jean-Paula Rappeneaua iz 1990.
 
On je najpoznatiji izvan Francuske po ulozi Obelixa u četiri filma snimljena po stripovima o Asterixu i Obelixu autora Goscinnyja i Uderza.

 

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar