Ceremoniju otvaranja Sarajevo Film Festivala vodiće Alban Ukaj

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Sarajevo Film Festival (SFF) biće otvoren u petak, 10. augusta nizom svečanih događaja koji će u noći otvaranja okupiti brojne goste, publiku i prijatelje Festivala. Svečanu ceremoniju otvaranja vodit će glumac Alban Ukaj, navedeno je na stranici SFF-a.

Foto: SFF

Svečana ceremonija otvaranja biće održana u Narodnom pozorištu Sarajevo. SFF kao festival otkrića novih generacija koje će u budućnosti predvoditi regionalnu kinematografiju, s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina svečane ceremonije otvaranja prepušta upravo uspješnim filmskim umjetnicima mlade generacije, kao znak podrške i promocije mladih regionalnih filmskih snaga. Čast da vodi svečanost otvaranja 24. Sarajevo Film Festivala dodijeljena je ove godine glumcu Albanu Ukaju.

Alban Ukaj je rođen 1980. godine u Prištini. Upisao je studij Glume na Dramskom fakultetu u Prištini, u klasi profesora Faruka Begollija, da bi 2001. godine nastavio studiranje na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i diplomirao 2006. u klasi profesora Aleksandra Jevđevića. Kao glumac je bio angažiran na predstavama u produkciji MESS-a, te Narodnog pozorišta u Sarajevu, Kamernog teatra 55, Pozorišta mladih i Zetskom domu na Cetinju, Bitef teatra/Hartefakt fonda.

 Više puta je nagrađivan za najboljeg glumca na pozorišnim festivalima u Bosni i Hercegovini i regionu.

U prethodnim izdanjima uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja Sarajevo Film Festivala bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić, te glumcima Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću i Feđi Štukanu.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar