Filmovima Dolly Bell i Valter brani Sarajevo otvara se Drive in kino

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Drive in kino „Dolly Bell“ prve filmove će prikazati 18. i 19. augusta u prostoru nekadašnjeg Filmskog studija Jagomir.


U organizaciji Filmskog centra Sarajevo završava renoviranje  gotovo napuštenog prostora u centru grada i vrše posljednje pripreme da sve bude spremno za prve kino projekcije u Drive in Kinu koje je dobilo ime po čuvenom filmu iz povijesti bh. kinematografije.

Filmom  "Dolly Bell" bit će svečano otvoreno  kino na otvorenom. Tako će za otvaranje Filmski centar Sarajevo prikazati  restauiranu kopiju filma, koja je urađena u suradnji sa Venecijanskim filmskim festivalom, gdje je ovaj film davne 1981. godine dobio „Zlatnog lava“.

Narednu noć bit će prikazivana također digitalno restauirana verzija kultnog filma iz kataloga Filmskog centra Sarajevo „Valter brani Sarajevo“, nastalog 1973. godine.

Filmovi će biti prikazivani na  platnu dimenzija 8 X 4 metra i uz modreno ozvučenje i scenu. Time će za publiku biti osiguran užitak gledanja filma iz automobila.

Kapije Drive in kina bit će otvarana u 19.00 sati, dok će projekcije filmova počinjati u 21.00 sat. Prije emitovanja filmova publika će imati priliku da prisustvuje i zabavnim programima uz specijalne goste, saopćeno je iz Filmskog centra.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar