Duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata u vrijeme SFF-a

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata na području općine Centar u vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala od 10. do 17. augusta bit će produženo kako bi se izašlo u susret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom.

Arhiv / 24sata.info

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija, saopćeno je iz Općine Centar.

Ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 24. SFF-a radi i nakon 24 sata dužan je  pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova, navodi se između ostalog u saopćenju.

(FENA)

Pošaljite Facebook komentar