Na ovogodišnji NAFF 2018. prijavljeno oko 1000 filmova iz 64 zemlje

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ovogodišnji Festival animiranog filma - NAFF 2018. održavat će se od 30. lipnja do 6. srpnja, a filmovi će istovremeno biti prikazivani u Neumu i Mostaru.

Arhiv / 24sata.info

Kako se ističe u najavi, prijavljeno je oko 1000 filmova iz 64 zemlje, što je znatno više nego prethodnih godina.
 
Završena je također selekcija filmova i u natjecateljski program je ušlo 56 filmova, a u panorama program 17 filmova iz 24 zemlje. Najveći broj filmova stigao je iz Francuske čak 79, slijede SAD, Rusija, Španjolska, UK, Belgija i Tajvan koji su prijavili preko 30 svojih filmova.
 
Uz pet natjecateljskih programa bit će prikazana i tri panorama programa uz koja će se održati i tri stručna predavanja.
 
Članovi stručnog žirija bit će Feđa Isović-scenarista, Svetlana Andrejeva-prošlogodišnja pobjednica u tehnici lutke-glina i Predrag Solomun, prof. montaže na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.
 
Svoj dolazak na festival već su potvrdili autori iz Rusije, UK, Irske, Njemačke, Belgije, Srbije, SAD-a, Hrvatske, Irana i Afganistana.
 
Kao i svake godine NAFF se održava zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za kinematografiju, Veleposlanstva SAD-a u BiH, Ministarstva civilnih poslova, TZ HNŽ-a, Grada Mostar i Misije OESS-a u BiH.
 
Novost je da od ove godine NAFF podržava i Udruga filmskih radnika BiH, priopćili su organizatori.

 

(FENA)
 
 

Pošaljite Facebook komentar