Dodijeljene Zlatne maline za najgora filmska ostvarenja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Film "Emoji Movie", animirana komedija u 3D formatu, osvojio je satiričnu Zlatnu malinu kao najgori film godine, saopštila je danas fondacija Zlatna malina koja tradicionalno dodjeljuje nagrade za najgora ostvarenja dan prije svečane dodjele Oskara, javila je agencija AP.

Arhiv / 24sata.info

Fondacija je dodala da je taj film najgori animirani film za 38 godina postojanja Zlatnih malina, koje parodiraju Oskare, nagrade američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.
 
"Emoji Movie" je bacio sjenku na velikog favorita za tu nezahvalnu nagradu. Favorit sa najviše nominacija je bio film "Transformersi - Posljednji vitez".
 
"Film 'Emoji Movie' je holivudski reciklirani otpad i na toksičnom je nivou zbog nedostatka originalnosti", dodaje se u saopštenju fondacije čiji je moto ovogodišnje dodjele "Kako zaštiti čovječanstvo od toksičnog otpada".
 
Taj film je dobio četiri od deset Zlatnih malina koja se dodjeljuju svake godine. Takođe je nagrađen u kategoriji najgoreg scenarija, najgore režije i najgore ekranizacije. Tom Kruz je osvojio satiričnu titulu najgoreg glumca godine za ulogu u filmu "The Mummy" (Mumija).
 
Kruz koji nije dobio nijednog Oskara poslije tri nominacije, dobio je dvije Zlatne maline u karijeri. On i Brad Pitt su dobili Zlatnu malinu za najgori glumački par 1994. za uloge u filmu "Intervju s vampirom".
 
Teri Taljer je ponijela titulu najgore glumice za film "Boo 2! A Madea Halloween", dok je Kim Besinger dobila Zlatnu malinu za najgoru žensku sporednu ulogu u filmu "Pedeset nijansi sive mračnije".
 
Mel Gibson koji je već dobitnik satirične nagrade, ove godine je osvojio Zlatnu malinu za najgoru mušku ulogu u filmu "Daddy's Home 2". Film "Baywatch" osvojio je prvu specijalnu nagradu "Truli paradajz" (Special Rotten Tomatoes Award).
 
Ta nagrada se dodjeljuje najgorem ostvarenju onlajn ankete sprovedene na sajtu Rotten Tomatoes, javlja Beta.
 
Pobjednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodjele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.

 

(24sata.info)
 
 

Pošaljite Facebook komentar