'Obliku vode' najviše nominacija za Zlatni globus

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Mračna bajka 'Oblik vode' meksičkog redatelja Guillerma del Tora osvojio je najviše nominacija za filmsku nagradu Zlatni globus, njih sedam, uključujući i onu u kategoriji najbolje drame.

Foto: 24sata.info

Nakon 'Oblika vode', koji je pobjednik i ovogodišnjeg filmskog festivala u Veneciji, slijedi novi film Stevena Spielberga, političko-novinarski triler 'The Post' sa šest nominacija, prenose mediji. 

Osim ova dva filma, u kategoriji najbolje drame nominirani su i ratni film 'Dunkirk' Christophera Nolana, crna komedija 'Tri plakata izvan grada' i romantična komedija 'Zovi me svojim imenom'.

U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla nominirani su filmovi 'Lady Bird', 'Ja, Tonya', 'The Disaster Artist', 'Bježi' i 'Najveći showman'.

Među nominiranima za najbolje glumce u dramskoj kategoriji su Daniel Day-Lewis, Tom Hanks, Gary Oldman i Denzel Washington. Za najbolje glumice u istoj kategoriji borit će se, među ostalima, Jessica Chastain, Frances McDormand i Meryl Streep.

Među nominiranima u glumačkim kategorijama u mjuziklu ili komedijama nalaze se i Steve Carell, James Franco i Hugh Jackman te Judi Dench, Helen Mirren i Emma Stone.

Dobitnici Zlatnih globusa, nagrade koju dodjeljuje Udruženje stranih dopisnika u Hollywoodu i smatraju se najboljim pokazateljem uoči Oscara, bit će objavljeni 7. siječnja.


(FENA)

Pošaljite Facebook komentar