Netflix i zvanično otpustio Kevina Spaceyja

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Nakon optužbi o seksualno lošem ponašanju Kevina Spaceyja, oskarovca i glavnog protagoniste serije "House of Cards" (Kuća od karata), Netflix je odustao od produkcije serije, a sada su otišli korak dalje te otpustili Spaceyja.

Arhiv / 24sata.info

"Netflix neće biti uključen u produkciju serije koja uključuje Kevina Spaceyja na bilo koji način. Odlučili smo i da nećemo nastaviti s filmom 'Gore' koji je u postprodukciji, a koji je producirao i u kojem glumi Spacey", izjavio je glasnogovornik Netflixa.
 
Dodao je da će Netflix nastaviti raditi s produkcijskom kompanijom MRC dok ne procjene hoće li nastaviti sarađivati sa Spaceyjem ili ne. Producenti trenutno razmišljaju šta da urade sa serijom - da li da ubiju lik Kevina Spaceyja ili da naprave spin-off serije.
 
Prema izvještaju CNN-a osam osoba koje su bile dio serije "House of Cards" rekle su da je zbog Spaceyja produkcija bila "otrovno mjesto", a jedan bivši zaposlenik tvrdi da ga je Spacey seksualno uznemiravao.
 
Podsjećamo, sve je pokrenuo glumac Anthony Rapp koji je rekao da ga je Spacey seksualno zlostavljao. Spacey je nakon ovih optužbi priznao da je homoseksualac, ali tvrdi da se ne sjeća tog incidenta.
 
Osim toga, Spaceyja su za seksualno uznemiravanje optužili i meksički glumac Roberto Cavazos i američki reditelj Tony Montana, kao i jedan čovjek koji je želio ostati anoniman.
 
Spacey nije uhapšen niti optužen za bilo kakav zločin. Njegov glasnogovornik je ranije ove sedmice rekao da je Spacey zatražio psihološku procjenu i liječenje.

 

(Klix)





Pošaljite Facebook komentar