FOTO: Novogodišnji filmski maraton na TV1

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Novogodišnju noć odlučili ste provesti u kući sa svojim najmilijima, porodicom i prijateljima, a pri tome željni ste opuštanja, smijeha i dobre zabave. TV1 je i ove godne pripremila vrhunske svjetske filmske naslove, za sretan ulazak u 2017. godinu!

Foto: TV1

Za one najmlađe, na posljednji dan stare godine, u 13:05h,ne propustite fantastičnu komediju Vilenjak, priču o čovjeku koji je greškom cijeloga svog života bio odgajan kao vilenjak, da bi sve do tada naučeno iskoristio u najvažnijem trenutku.

Filmsko zagrijavanje u posljednjoj noći stare počinjemo u 20h akcijskom komedijom 21 Jump Street. Schmidt (Jonah Hill) i Jenko (Channing Tatum), ravno iz škole otišli su na policijsku akademiju i sreli se ponovno kad su postali poslovni partneri. Mladi su i izgledaju kao srednjoškolci, pa imaju zadatak: infiltrirati se u krugove prodavača droge kako bi otkrili ko prodaje sintetičku drogu učenicima i stati u kraj moćnom dileru.

U 22:00h slijedi akcijsku avanturu Hercules. I čovjek, i mit, Herkul ( Dwayne Johnson) predvodi ekipu plaćenika koji treba da pomognu da se okonča krvavi rat u Trakiji, i da se pravi kralj vrati na svoj tron. Izmučena duša od rođenja, Herkul ima snagu Boga, ali osjeća patnju ljudi. Nezamislivi zlikovci testirat će njegovu mitsku snagu u ovoj hrabroj verziji priče o najsnažnijem i najpoznatijem akcionom heroju svih vremena i teški zadacima koji su bili stavljeni pred njega.

Akcija i avantura i dalje su dio naše filmske ponude.Dakle, u 23:40h slijedi još jedna akcijska avantura, a to je naslov Crvena zora. Jednog se jutra američki grad Spokane u državi Washington, probudi pod opsadom sjevernokorejskih padobranaca. Ubrzo su postali zatvorenici u vlastitom gradu pod stranom okupacijom. Skupina mladih tinejdžera uspjela se izvući iz grada i sakriti u šumi. Odlučni da se ne predaju, organizirali su se u gerilske skupine i namjeravaju osloboditi svoj grad. Nadahnuti svojom školskom maskotom, prozvali su se "Wolverines".

Kriminalistička drama Djevojka s tetovažom zmaja je na programu u 01:20h iza ponoći.Prije četrdeset godina, Harijet Vanger nestala je sa porodičnog okupljanja na ostrvu koje posjeduje moćni klan Vanger.Bogati Vanger unajmljuje novinara kome je karijera krenula nizbrdo, Mikaela Blumkvista, i neobičnu, vještu hakerku Lizbet Salander, da istraže slučaj. Kada ovaj istraživački par poveže Harijetin nestanak sa brojnim ubistvima koja su se dešavala prije skoro 40 godina, počinju i da otkrivaju mračnu i jezivu porodičnu historiju.

U rano jutro prvog dana Nove godine, u 04:00h,  očekuju vas skečevi i parodija na novogodišnje praznike pod naslovom Bam Margera otkriva gdje je Djed mraz.
Drugu noć Nove godine započinjemo u 20h akcionom komedijom 22 Jump Street.

Zatim, u 22:00h slijedi nova verzija klasika iz 80-ih godina prošlog stoljeća Robocop. Radnja filma odvija se 2028. godine, a multinacionalni konglomerat OmniCorp nalazi se u centru robotske tehnologije. Njihovi dronovi pobjeđuju u američkim ratovima širom svijeta, a sada bi kompanija željela ovu tehnologiju dovesti i na domaći teren.

Uživajte uz novogodišnji filmski maraton na TV1!

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar