VIDEO / Scarlett Johansson: "Titulu najseksi žene na svijetu znala sam pretvoriti u svoju prednost"

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Scarlett Johansson smatraju najseksipilnijom ženom na svijetu. Tu je titulu zgodna glumica znala dobro iskoristiti u svojoj karijeri, ali je izborom filmova u kojima glumi uvijek pazila da ne dobije etikete 'samo još jedne seksi glumice'.

Scarlett Johansson / 24sata.info

 
Časopis Esquire je početkom mjeseca glumicu Scarlett Johansson proglasio najseksi ženom na svijetu, i to po drugi put. Lijepa glumica laskavu je titulu prvi put osvojila prije sedam godina, a sada je postala i jedina žena koja ju je osvojila dvaput.
 
Tu je titulu, prema vlastitom priznanju, holivudska glumica znala pretvoriti u svoju korist tokom karijere, ali je dobro pazila kako je etiketa 'seks simbola' ne bi slučajno ograničavala u izboru filmskih uloga.
 
"Da..., titulu 'najseksi žene na svijetu' ili kako god vi to želite nazvati znala sam pretvoriti u svoju prednost. U isto vrijeme, uvijek sam pazila kako me taj status seks simbola ne bi ograničavao u filmskim ulogama. Naime, u svijetu filma vrlo brzo postanete taoci etikete koju vam drugi nametnu", ispričala je 29-godišnja glumica za Welt am Sonntag.
 
Čak i u novom filmu 'Don Jon', gdje glumi prilično zgodnu, ali 'plitku' djevojku porno ovisnika, Scarlett nije zabrinuta zbog stereotipa koji prikazuje žene kao seksualne objekte, prenosi Rtl.
 
"Ovdje se radi o idealima, muškarac i žena imaju samo jedno drugoga. Umjesto da rade na svojoj romantičnoj vezi, oni cijede energiju jedan iz drugoga. Dakle, riječ je o muško-ženskom odnosu", dodala je Scarlett.
 
Ne propustite pogledati odličan filmski uradak Josepha Gordona-Levitta u kojem glumi muškarca opsjednutog pornićima, a partnerica mu je upravo najseksi žena svijeta.
 
 
Trailer pogledajte OVDJE.

 

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar