Izumljen krevetac koji ljulja bebu čim zaplače

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Roditelji isrcpljeni plakanjem svoje novorođene bebe s velikim oduševljenjem dočekat će vijest da je osmišljen krevetac koji pomaže bebi da zaspi.

Krevetac / 24sata.info

Dizajner Yves Behar predstavio je krevetac Snoo koji se kada beba zaplače njiše poput majčine materice. Opisao ga je kao prvi pametni uspavljivač beba na svijetu, a opremljen je mikrofonima, zvučnicima i senzorima u strukturi.
 
Kada detektuje buku i meškoljenje krevetac se lagano zaljulja i to traje sve dok beba ponovo ne zaspi, što znači da roditelji ne moraju ustajati svaki put kad se novorođenče oglasi.
 
"Snoo obično uspijeva smiriti i najuplakanije bebe i pomoći im da zaspe", kazao je Behar, dizajner iz Californije koji je i sam probdio mnoge noći kao roditelj. "Kao otac četvero djece direktno sam upoznat s ovim problemom koji ne predstavlja samo teret, već s vremenom postaje i zdravstveni problem za oba roditelja i bebu".
 
Snoo dolazi sa aplikacijom koja omogućava roditeljima da prate kako njihova beba spava. Ovi podaci se prikupljaju i šalju na njihove pametne telefone i tablete koristeći wifi konekciju.
 
Ovaj proizvod rezultat je petogodišnjeg procesa, a njegov okvir izrađen je od providnog materijala koji omogućava slobodan protok zraka, a roditelji bebu mogu neometano vidjeti.

 

(Klix)

Pošaljite Facebook komentar