Dječak ili djevojčica: Otkrijete kog pola je vaša beba

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Svaki budući roditelj s uzbuđenjem iščekuje da sazna kog pola je njegova beba. Prije nego što to ne otkrijete na ultrazvuku, donosimo vam nekoliko zabavnih načina na koje možete predviditi kog pola će biti vaša beba.

Ilustracija / 24sata.info

Svakom budućem roditelju najvažnije je da se njegovo dijete rodi zdravo, a hoće li biti djevojčica ili dječak manje je važno. Ipak, uvijek se s nestrpljenjem čeka ljekarski pregled na kojem će se saznati pol bebe. To slatko iščekivanje može se skratiti uz sljedećih devet zabavnih načina na koje i prije nego ljekar to utvrdi možete saznati stiže li vam dječak ili djevojčica.

Naravno, ne možemo tvrditi da su ovi pokazatelji sigurni pa pričekajte potvrdu ljekara prije nego što počnete da kupujete plavu ili roze garderobu.

1. Hrana za kojom čeznete

Jede li vam se stalno slatko i zaslađena hrana vrlo vjerovatno nosite djevojčicu. Čeznete li pak za slanom i začinjenom hranom velika je vjerovatnoća da ćete dobiti dječaka.

2. Jutarnje mučnine

Prolazi li vam početak trudnoće bez ili s vrlo malo jutarnjih mučnina vrlo vjerojatno nosite dječaka. Ako vam je pak želudac stalno uznemiren i imate jake jutarnje mučnine to možete 'zahvaliti' jednoj djevojčici.

3. Oblik stomaka

Ako vam je trudnički stomak nisko, pripremite se na puno plave garderobe, a ako je stomak položen više u garderobi vašeg djeteta prevladavaće roze boja.

4. Otkucaji srca

Ako je oko sedme nedjelje od začeća broj otkucaja djetetovog srca u minutu 140 ili više, to ukazuje da stiže djevojčica, a ako su otkucaji srca ispod 140 možete se veseliti dječaku.

5. Akne

'Buktanje' bubuljica i loš ten znak su da ćete postati mama djevojčice. 'Bapske priče' kažu da se akne pojavljuju jer djevojčice svojim mamama kradu ljepotu.

6. Veličina grudi

Ukoliko vam lijeva dojka izgleda veće od desne to bi moglo da ukazuje na to da ćete dobiti sina. Veća desna dojka od lijeve pak znači da možete očekivati djevojčicu.

7. Miris bijelog luka

I mali test s bijelim lukom može vam otkriti pol djeteta. Ako vam nekoliko sati nakon konzumacije miris bijelog luka izlazi kroz pore, biće muško. Ukoliko nema nikakvog mirisa, biće žensko.

8. Grljenje stomaka

 Imate li već malu djevojčicu i ona stalno grli vaš stomak, u vama raste dječak. Imate li pak sina koji stalno grli stomak, u vama raste djevojčica, prenose NN.

9. Test s vjenčanim prstenom

Zavežite prsten, po mogućnosti vjenčani, za končić i držite ga tako da visi iznad stomaka. Ako se prsten pomjera naprijed nazad možete se veseliti djevojčici, a ako se pomjera kružno, možete se radovati dječaku.

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar