Trikovi da beba prespava cijelu noć: Stvorite uslove kao kada je bila u maminom stomaku!

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Ukoliko vaša beba teško tone u san, ne može da spava sama u prostoriji i često se budi u toku noći, pročitajte nekoliko jednostavnih saveta koji će vam pomoći da čitava porodica uživa u dugom i bezbrižnom snu

Ilustracija / 24sata.info

Kćerka jednog roditeljskog para iz Amerike imala je poteškoće sa spavanjem, zbog čega su mama Lora i tata Erik kontaktirali savjetnika za bebin san Ingrid Prueher.

Jedini način na koji ova neodoljiva djevojčica može da se uspava jeste u majčinom naručju, i to tokom ljuljuškanja, a spava isključivo u maloj stolici na ljuljanje. Ovo je potpuno pogrešan pristup, vjeruje Prueherova i izdvaja sljedeće savjete kao ključne:

1. Uspavljivanje ljuljuškanjem u naručju je uredu tokom prvih nekoliko dana ili nedjelja od rođenja bebe, ali to ne smije postati navika. Kod beba i njihovog uspavljivanja je najvažnija rutina, pa bi lošu naviku da se beba ljuljuška trebalo promijeniti i uspostaviti drugačiju rutinu, prenosi Kurir.

2. Takođe, beba ne bi trebalo da spava u sobi s mamom i tatom. Kako biste atmosferu učinili prijatnom za bebin san, pokušajte da napravite ambijent u kome je beba uživala prije rođenja. Dakle, trebalo bi oživjeti uspomene na matericu - zamračiti prostoriju u kojoj dijete spava i pustiti odgovarajuće zvukove.

Naime, iako je odraslima potrebna tišina kako bi zaspali, mališani su naviki na buku u materici, pa bi im trebalo omogućiti "bijelu buku" (bilo emitovanjem audio snimka, bilo uspavljivanjem zvukom "ššššššš"). Uz to, ne postavljajte bebu na sredinu kreveca, već ukrivo, kako bi dodirivala rešetke kreveca - baš kao zidove u materici.

3. Baš kao i odraslima, bebama je potrebno između jednog i trideset minuta da se uspavaju. Ne očekujte da će se vaša beba uspavati lako i brzo, već strpljivo sačekajte da se ona umiri.

Erik i Lora rekonstruisali su sa ovom savjetnicom uslove u kojima je njihova beba živjela u materici, poslušali ovih nekoliko sitnih, ali ključnih, savjeta i, vjerovali ili ne, to je bilo dovoljno! Njihova djevojčica se danas uspavljuje sama - i to u svom krevetu, a uspjeva da prespava čitavu noć!

(24sata.info)

Pošaljite Facebook komentar