Stalno trčkaranje: Djeca na dan potroše energiju jednaku kao 249 minuta boksa

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Dijete u jednom danu potroši toliko energije koliko bi odrasli čovjek potrošio u 83 runde boksa, utvrdilo je istraživanje britanske inicijative Growing Up Milk Info.

Djeca / 24sata.info

Stalno trčkaranje djeteta te igra u pješčaniku i parku jednaka je 249 minute u boksačkom ringu ili trčanju na 48 kilometara, piše Daily Mail. Dječje aktivnosti iziskuju toliku količinu energije koja se može mjeriti s tri nogometne utakmice u jednom danu, potvrdila je studija, prenosi 24sata.

Gotovo 78 posto roditelja smatra kako djeca trebaju jesti jednake obroke kao i oni, ali u manjim porcijama. Ali, stručnjaci tvrde da je djeci zapravo potrebno tri puta više energije nego odraslima jer je svaki dan potroše više od njih. 

- Da djeca vide roditelje kako svaki dan trče maraton poput njih, bili bi poprilično impresionirani. Ali najbitnije je da roditelji shvate da djeci treba bogatija prehrana koja uključuje vitamine C, kalciji, željezo i cink, s obzirom na energiju koju svakodnevno troše - istaknula je nutricionistkinja dr. Carrie Ruxton.

(24sata.info)





Pošaljite Facebook komentar