VIDEO / Medvjedica Aida uživa u novom domu u 'Pionirskoj dolini'

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font

Medvjedica "Aida" koja je prije mjesec stigla u Pionirsku dolinu danas je vrlo veselo i razigrano mladunče, koje uživa u svakodnevnim igrarijama i ljubavi koju joj pružaju uposlenici zaduženi za brigu o njoj.

Foto: KJKP Park

Postala je i velika miljenica posjetilaca tog rekreativno-zabavnog centra, a oni najmlađi znaju joj i ime, kao i priču zbog čega je polovinom maja stigla u Pionirsku dolinu kao jedino mjesto gdje joj je mogla biti pružena šansa da preživi.

Mjesečni karantin u kojem je osnovno bilo hoće li mladunče mrkog medvjeda, staro oko tri mjeseca, neuhranjeno, bez majke, uopšte preživjeti i osamostaliti se, završen je uspješno, a Aida se sada u potpunosti prilagodila.

Tri puta je teža nego kada je stigla u Pionirsku dolinu, prema posljednjem vaganju već ima više od 12 kilograma, a veterinarske pretrage urađene tokom 30 dana pokazuju i da je zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja.

Aida je, nakon karatina, dobila i potpuno novi dom, s velikim dvorištem, a tokom dana najviše vremena provodi upravo u igri s vodom, šarenim igračkama, te trčkaranju i izležavanju po travi.

Njene igrarije sada mogu vidjeti i posjetioci koji dođu, a kao i svako mladunče Aida je najveselija kada joj u posjetu dođu djeca.

Njen novi dom, u potpunosti je prilagođen upravo njoj, jer osim prostora koji ima zatvoreni dio nastambe, u dovorištu ima potreban mobilijar za njen potpun razvoj i rast. Aida će u tom domu ostati dok ne izraste u veliku medvjedicu, a onda će se pridružiti svojim odraslim rođacima, mrkim medvjedima koji već godinama žive u Pionirskoj dolini, saopćeno je iz KJKP Park. 

(FENA)
Pošaljite Facebook komentar